Miten potkia aloittaa elokuvan ura

Kino Myyri: Kuinka aloittaa elokuvantekijän urasitapa

Elokuvantekijäksi tuleminen ei ole koskaan helppo. Elokuvien maailma on täynnä kilpailukykyisiä tuottajia ja ohjaajia, jotka haluavat saavuttaa menestystä kertoimista huolimatta. Tapaat tulevia elokuvantekijöitä ja tuottajia, jotka ovat valmistuneet arvostetuista elokuvakouluista. Jotkut heistä ovat saattaneet jopa ohjata omia elokuviaan nuorena, mutta tämän ei pitäisi estää sinua!

Mistä aloitat?

Koulutuksestasi ja taidoistasi riippumatta on aina mahdollista aloittaa elokuvantekijäsi. Sillä ei ole merkitystä, aloitatko puhelinkameralla ja väliaikaisella jalustalla, sillä on merkitystä, että aloitat matkasi elokuvantekijänä.

Jos olet aina haaveillut elokuviesi tekemisestä, Kino Myyri on täällä antamassa sinulle vinkkejä! 

Katso, katso, katso

Jos kirjailijaksi tuleminen vaatii sinua lukemaan paljon kirjoja, elokuvantekijäksi tuleminen vaatii sinua katsomaan ja tutkimaan elokuvia. Käytä mahdollisimman paljon aikaa katsomalla elokuvia eri aikakausilta, kuten tienraivaajakausi, hiljainen aikakausi Ranskan uuteen aaltoon asti. Katsomalla eri elokuvia ja ohjaajia opit parhailta.

Kurin lisäksi tarvitset paljon inspiraatiota taiteilijana. On tärkeää ymmärtää elokuvan kieli ja miten elokuvantekijät kokeilevat tuotantoaan. Elokuvien katselu on hyvä oppimiskokemus aloittelijoille, kuten sinä.

Kirjoita käsikirjoitus

Elokuvateoksesi alkaa kynällä, paperilla ja mielikuvituksellasi. Se alkaa siitä, mitä kirjoitat. Luovuutesi voi olla tapa, jolla voit ottaa vastaan ​​elokuvamahdollisuudet, edistäen taitojasi käsikirjoitusten kirjoittamisessa ja elokuvien tekemisessä.

Yritä kirjoittaa oma käsikirjoituksesi ja pelaa hahmoilla. Matkan alussa on hienoa tehdä virheitä. Kirjoita elokuvasi ensimmäinen luonnos. Kehitä hahmosi hitaasti. Lopulta siitä tulee lopputuote ja olet valmis ohjaamaan oman elokuvasi!

Päästä hyvään elokuvakouluun

Vaikka tämä on täysin valinnaista, virallinen koulutus elokuvateollisuudessa vie sinut askeleen edellä kaikkia. Se tarjoaa sinulle parhaat käytännön harjoitukset parhailla laitteilla, kuten 4K-kamerat ja vaikuttavat elokuvasarjat. Tapaat monia ammattilaisia, jotka ovat työskennelleet alalla pitkään. Elokuvakoulut ovat loistava paikka hioa elokuvataitojasi. 

Elokuvakoulut maksavat kuitenkin yleensä omaisuuden. Muista, että se ei ole vaatimus. Elokuvateollisuudessa koko maailma yksin voi olla oppimisympäristösi!

Saatat myös huomata, että suosikki elokuvantekijöilläsi ei ole koskaan ollut mitään muodollista koulutusta elokuvien valmistuksessa. Esimerkiksi Quentin Tarantino ei koskaan käynyt elokuvakoulussa. Sen sijaan hän ilmoittautui näyttelykursseille, joissa hän kehitti kirjoitustaitojaan. Nyt hän on yksi tunnetuimmista elokuvantekijöistä maailmassa. 

Ohjaa oma elokuvasi

Jos haluat olla elokuvantekijä, aloita ohjaamalla oma elokuvasi. Älä ole huolissasi rahoituksestasi, oikeiden laitteiden hankkimisesta tai miehistön rakentamisesta. Tutustu elokuvien tekemisen perusteisiin älypuhelimella ja ystävillesi näyttelijöinä! On aika asettaa tekosyynne syrjään ja aloittaa asioiden toteuttaminen. Kun on tahtoa, on tapa.

Aloittamisessa on paljon YouTube-opetusohjelmia. Lue kirjoja, käy kursseja ja keskustele muiden elokuvantekijöiden kanssa. Kun olet tehnyt ja ohjannut elokuvasi, tee online-portfolio, johon voit rakentaa yleisöä.

Kuinka aloittaa käsikirjoitusten kirjoittaminen

Monet ihmiset ovat kysyneet, tarvitaanko käsikirjoituksia, jotta heistä tulisi hyvä elokuvantekijä. Vastauksemme on iso, iso kyllä. Elokuvantekijänä on sinun vastuullasi kääntää käsikirjoitus elokuvan kohtauksiksi, jotka resonoivat yleisön kanssa. Käsikirjoituksen perusteiden tunteminen on taito, jonka sinun pitäisi oppia.

Elokuvien tekeminen on vain tarinankerrontaa. Elokuvien kirjoittamisen oppiminen on hyvä tapa todistaa itsesi. Opit juoni-rakenteesta, hahmojen kehityksestä ja ihmisen tunteista. 

Lajityypistä riippumatta elokuvien kirjoittaminen kehittää taitojasi alalla. Käsikirjoitusten kirjoittaminen on hyvä alku menestyväksi elokuvantekijäksi. Tässä muutamia vinkkejä aloittaaksesi:

Kehitä kirjoitustottumustasi

Helpoin ja ehdottomasti vaikein käsikirjoituksen neuvonta on aloittaa kirjoittaminen. Voit hioa taitojasi vain, jos omistat aikaa ja energiaa käsityöllesi. Ei väliä mitä, jatka ensimmäisen luonnoksen kirjoittamista, kunnes se hiotaan. Voit myös osallistua kirjoitustunneille saadaksesi palautetta ikäisiltäsi, mikä voi auttaa sinua parantamaan monia näkökohtia.

Muista sisällyttää kirjoittaminen päivittäiseen rutiiniin! Mutta sinun ei pidä myöskään unohtaa pitää taukoja silloin tällöin. Päätä kirjoitusistuntosi aikataulu, jotta et väsyisi liikaa.

Lue käsikirjoituksia

Opi veneestä niin paljon kuin voit. Lue kuuluisien elokuvien käsikirjoituksia, analysoi niiden kirjoittamista ja tutki heidän vahvuuksiaan ja heikkouksiaan. Tiedä mitä tarinoita tuottajat valitsevat ja mitkä skriptit herättävät yleisön kiinnostuksen. 

Tällä tavoin tutkimalla, miten muut käsikirjoittajat työskentelevät, saat käsityksen siitä, miten voit nostaa oman käsikirjoituksesi. Tervetuloa muiden ihmisten vaikutusvaltaan ja ole valmis oppimaan.

Rakenna salkkusalkun

Omanluominen on paras tapa markkinoida käsikirjoitustaitojasi. Älä koskaan, koskaan poista kirjoitettuja teoksiasi, riippumatta siitä kuinka huonoja luulet niiden olevan. Koosta ne portfoliossasi työnä, jota esität, kun joku ottaa mahdollisuuden sinuun. Usko itseesi ja jatka kirjoittamista! 

Salkkusi on myös hyvä tapa seurata edistymistäsi. Se voi auttaa erottamaan käsikirjoituksesi vuosien varrella. Tällä tavalla voit kehittää suuresti kirjoittamistaitoja, jotka auttavat sinua paljon elokuvien tekemisessä.

Kuinka saada työtä elokuvateollisuudessa

Jos todella haluat harjoittaa elokuvantekoa, sinun on aloitettava jostakin. Sinun on saatava mikä tahansa työ elokuvateollisuudessa, jotta tiedät, miten kaikki toimii lavalla ja elokuvan tuotannossa. Sen ei tarvitse olla korkean palkkatason työ. Voit aloittaa yksinkertaisena harjoittelijana, juoksijana, valoteknikkona tai avustajana.

Vaikka sinulla on jo elokuvantekijän perustaidot, työskentely elokuvateollisuudessa on loistava tie urasi kasvuun. Lähtötason asemien avulla voit oppia elokuvan kaikki osa-alueet. Sen lisäksi, teet hitaasti yhteyksiä johtoon ja tuottajiin. 

Seuraa näitä vinkkejä aloittaaksesi työnhaun:

Luo hyvä ansioluettelo

Aivan kuten mikä tahansa työ, ensimmäinen askel on hyvin kirjoitettu ansiota ja kokemusta korostava ansioluettelo. Muista sisällyttää asiaankuuluvat kokemuksesi elokuvan tekemiseen. Jos olet ohjannut lyhytelokuvia, osallistunut elokuvafestivaaleille ja kirjoittanut käsikirjoituksia tuottajalle, sisällytä ne projektiisi.

Tee niin paljon kuin mahdollista erillinen ansioluettelo vain elokuvateollisuuden työpaikkoja varten. Vaikuta potentiaalisiin työnantajiin kokemuksillasi, ja pisteytät työpaikan hetkessä.

Tuo esiin kilpailuhenkesi

Elokuvateollisuudessa on paljon kilpailukykyisiä ihmisiä. Elokuvafestivaalit, palkintoshowt ja kunnianosoitukset ovat nousseet kaikkialle tunnustamaan elokuvan parhain parhaat. Jos haluat päästä alkuun, ole kilpailukykyinen. Kerää tarpeeksi rohkeutta lähettää elokuvasi festivaaleille. Keskustele tuottajien kanssa. Tutustu elokuvateollisuuden jokaiseen nurkkaan.

Nöyryys on kuitenkin myös välttämätöntä! Tavoitteidesi saavuttamisessa ei ole mitään vikaa, mutta varmista, että teet sen oikein. Ole vaatimaton ja jatka oppimistasi.

Laajenna verkostoasi, mitä

enemmän ihmisiä tunnet elokuvateollisuudessa, sitä parempi. Tapaa uusia ystäviä, joilla on sama kiinnostus ja oppivat heiltä. Asemastaan ​​riippumatta he voivat silti opettaa sinulle jotain. Ole ystäviä ohjaajan, käsikirjoittajan, tuotantoassistentin ja ääniteknikon kanssa. 

Tämä on yksi helpoimmista tavoista hankkia tietoa elokuvien tekemisestä. Ympäröiminen itsesi ihmisten kanssa, joilla on samat tavoitteet kuin sinäkin, tarjoaa sinulle paremmat mahdollisuudet.

Tee vapaaehtoistyötä

Vapaaehtoistyö on luultavasti paras tapa saada kokemusta elokuvateollisuudesta käytännön koulutukseen. Ota aikaa vapaaehtoistyöhön pienen budjetin elokuvissa, joissa voit tavata kontakteja. Vapaaehtoistyö on loistava oppimisympäristö, jos haluat edelleen hioa taitojasi työskentelevien ammattilaisten kanssa. 

Ole päättäväinen

Elokuvateollisuudessa sinnikkyyssi määrää kohtalosi. Jos pystyt, hae jokaiseen työtehtävään, jonka uskot auttavan elokuvantekoa. Mikään ei voita elokuvasarjojen parissa työskentelyä, kun on kyse koko elokuvateollisuuden ymmärtämisestä. 

Vieraile Kino Myyrissä

Täällä Kino Myyrissä tuemme sydämestämme elokuvantekoa! Vieraile ja katsele upeaa elokuvavalikoimaamme, jotta voit parantaa taitojasi. Älä epäröi ottaa yhteyttä!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *