Wong Kar Wain paras

Kino Myyri: Wong Kar Wain parhaat puolet Elokuvamaailmassa

useimmat ihmiset etsivät intensiteettiä – sydämen pysäyttävän hahmon autojahdissa, sankareita ja roistoja. toistensa kurkkuun ja hyvän ja pahan taisteluun. Elokuvat, joissa on niin paljon toimintaa ja jännitystä, voittavat aina yleisön sydämet. Nämä elokuvat eivät koskaan anna sinun tarkistaa puhelintasi, vielä vähemmän vilkkua ja hengittää.

Sitten on Wong Kar Wai.

Jos et ole koskaan kuullut hänestä, hän on Hongkongin elokuvakuningas, jota pidetään yhtenä historian suurimmista elokuvantekijöistä. Hänen elokuvansa on murtanut kielimuurin, ulottunut ympäri maailmaa ja voittanut kansainvälisiä palkintoja. Wong Kar Wain kertomus on hidasta, mutta tuskallista, traagista, mutta totta. 

Haluatko todistaa Wong Kar Wai -universumin kauneuden? Tässä on joitain hänen elokuvistaan, joita sinun pitäisi katsoa:

Rakkauden tunnelmassa (2000)

Oletko koskaan menettänyt jonkun, josta ei oikeastaan ​​koskaan tullut sinun? Jos vastauksesi on kyllä, tämä elokuva on sinulle. Tämä elokuva pyörii romantiikkaa, kaipuuta ja valituksia. Toisin kuin Hollywoodin romanttiset elokuvat, tämän elokuvan kauneus on sen yksinkertaisuudessa. Ei ole dramaattisia hajoamisia, ei itku sateessa eikä lentokentän kohtauksia. 

Tämän elokuvan tekee niin traagiseksi seuraukset ja mitä jos. Päähenkilöillä ei koskaan ollut mahdollisuutta tunnustaa rakkauttaan toisilleen. Oli liian paljon pidättyvyyttä ja epäröintiä. Heidän pelkonsa saivat parhaan niistä, joten mitään tärkeätä ei koskaan sanottu. Oletko koskaan halunnut jotain niin pahaa, että se lamauttaa sinut?

Se on hidastempoinen elokuva, joka tuhoaa sinut lopulta. Valmis laatikko kudosta ja pullo olutta. Ja ennen kaikkea, ole valmis kärsivällisyyteen.

Tämän elokuvan katselun jälkeen et enää koskaan näe nuudelivaunuja samalla tavalla.

Happy Together (1997)

Happy Together ei ole tyypillinen queer-elokuvasi. Se ei ole tarina siitä, että joku tulee ulos kaapista, eikä kertomus heidän seksuaalisuudestaan. Sen konflikti keskittyy tuskalliseen todellisuuteen irrottautua väärinkäytöksestä. Homoromanssin kuvaaminen on liian realistista, ja se leikkaa syvälle. Se on tarina valinnoista, parantumisesta ja hellyydestä. 

Ymmärrät, että rakkauden ei pitäisi olla tuhoisa. Sen sijaan rakkauden tulisi aina liittyä kuuluvuuteen. 

Lisäksi kohtaus, jossa Tony Leung itkee kasettinauhuria pitkin, on näky. Et halua missata tätä.

Chungking Express (1994)

Kuten useimmat elokuvaelokuvat, Chungking Express ei koskaan arvosta arkipäivää. Mikään ei ole monimutkaista tässä elokuvassa. Itse asiassa sen vaatimaton lähestymistapa rakkaudessa on tuskallisempi kuin Romeo ja Julia. Voit tehdä kaiken oikein ja silti lopulta menettää henkilön, jota olet rakastanut koko elämäsi. Suurimman osan ajasta voit vain päästää irti.

Joten jos haluat pitää tauon rom-com-elokuvien epärealistisesta draamasta, Chungking Express on sinua varten. Elokuva on huippuluokkaa!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *